Noppaseppeleen ja kirjoittajan esittely – se perinteinen ensimmäinen blogikirjoitus

Noppaseppele on roolipeliblogi, joka tarjoaa tietoa roolipelaamiseen arvittavista välineistä ja resursseista.

Moikka!

Olen todella innoissani, että saan kirjoittaa teille pöytäroolipelaamisesta ja roolipelien maailmasta. Tavoitteenani on jakaa tietoa roolipelaamisesta ja helpottaa roolipeleistä kiinnostuneita löytämään harrastuksen pariin. Toivottavasti blogista on iloa ja hyötyä!

Minua ei todellakaan voisi kutsua ammattilaiseksi roolipelien saralla. Olen yksi pöytäroolipelaaja, jolla on intohimoa opastaa ihmisiä ja kirjoittaa blogia. Roolipelaamiseen perehtyminen on ollut itselleni työn ja tuskan takana, koska tietoa on löytynyt internetistä niin hajanaisesti. Kokemusta ja tietoa on kuitenkin kertynyt, joten haluan auttaa uusia pelaajia. Nörttiyhteisö on muutenkin antanut minulle niin valtavasti, että blogin kirjoittaminen on yksi keino antaa takaisin yhteisölle.

Olen pitänyt uusien pelaajien opastamisesta pelipöydässä ja aion soveltaa kokemuksiani materiaaleissani. Haluan madaltaa kynnystä istua rennosti pelipöytään ja ymmärtää alusta alkaen, mitä ympärillä puhutaan.

Noppaseppele on pelaajien tukena

Koska en itse ole nauttinut juurikaan tiedon etsimisestä, voin kuvitella ettei se maistu myöskään teille kaikille. Noppaseppeleestä löytyykin tietoa helposti ja suomenkielellä. Noppaseppele käsittelee muun muassa pelin kulkua, neuvoja pelaamiseen, hahmon rakentamista ja muita roolipelaamisen elementtejä.

Oma kokemukseni on Pathfinder ja Starfinder roolipeleistä, joita pelataan d20 systeemillä. Tämä varmastikin heijastuu myös kirjoituksistani, mutta vinkkejä voi soveltaa myös muihin peleihin ja systeemeihin.

Kyseessä on täysin voittoa tavoittelematon blogi ja mielelläni ohjaan lukijat myös muihin roolipelejä koskeviin materiaaleihin. Voit vaikka vinkata materiaaleja lähettämällä viestiä Instagramissa tai sähköpostilla noppaseppele(at)gmail.com.

Noppaseppeleen sosiaalisen median kanavien avulla suomenkielistä roolipelitietoa löytyy entistä helpommin useammista paikoista. Olen eniten innoissani siitä, että pääsen luomaan Pinterestiin alusta alkaen suomenkielistä roolipelikulttuuria! Keskustelen myös mielelläni kaikista roolipeliaiheista Noppaseppeleen Instagramissa.

Tutustu Noppaseppeleen Instagramiin, Pinterestiin ja Facebook-sivuihin!

Pöytäroolipelaaja, fantasiafani, bloggaaja ja 100% nörtti.

Identifioin itseni auttamatta, kokonaan, sataprosenttisesti nörtiksi – ja hyvä niin! Nörtteys on ihanaa ja siihen kuuluu valtavasti ihania asioita. Voin vapaasti kiinnostua ihan täysillä jostain aiheesta ja fanittaa sitä maailman loppuun. Nörttiyhteisöt Suomessa ovat ihania ja ottavat kaikki avosylin vastaan. Jos siis koet olevasi nörtti, anna sen kuulua ja ole ylpeä siitä!

Pöytäroolipelit ovat olleet osana arkeani vuodesta 2017 asti, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Olen mukana kahdessa Pathfinderin ja yhdessä Starfinderin kotikampanjassa ystävieni kanssa, minkä lisäksi vedän peliä eli toimin pelinjohtajana Starfinder pelille Dawn of Flame.

Pelaamisen lisäksi olen innostunut ostamaan valtavasti noppia ja seuraan useita eri noppatilejä Instagramissa. Minua kiehtoo myös roolipelien ympärillä pyörivä taide ja roolipelitapahtumissa kerään taskut täyteen kaikkia ihania tuotteita. 

Olen aina rakastanut fantasiamaailmoita. Kirjoja olen ahminut pienestä pitäen ja etenkin Taru sormusten herrasta -elokuvien jälkeen leffat ja sarjat ovat olleet iso osa elämääni.

Minä

  • 27-vuotias nainen (she/her)
  • Markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen
  • Roolipelaaja vuodesta 2017
  • Rakkaus aaseihin, kirjoittamiseen, fantasiakirjallisuuteen, Netflixiin ja roolipeleihin
  • Omistan liian monta noppaa, mutta mikään ei ole liikaa
  • Arkinen pukeutumistyylini eroaa huomattavasti pukeutumisestani roolipelijutttuiin. Tykkään pukeutua esim. peleihin nörtimmin ja käytän ihania tapahtumista ostettuja koruja
  • Lemppari kirjasarjani on Robin Hobbin Realm of Elderlings
  • Mielestäni hyvä sarjoja ovat mm. Doctor Who, Lucifer, Witcher, She-ra ja Dragon Prince
  • Hyviä leffoja ovat mm. Deadpool, Birds of Prey, Disney-elokuvat, Marvel-elokuvat ja Taru Sormusten Herrasta -trilogia
  • Luen lähestulkoon vain englanninkielisiä kirjoja ja meillä on tekstitykset englanniksi aina, kun se on mahdollista

Noppaseppeleen synty

Noppaseppeleen idea konkretisoitui toukokuussa 2020 ja se julkaistiin kesäkuun lopussa eli se on niin sanotun “koronakesän” lapsi. Olin jo pidempään miettinyt jotain kanavaa, jonne voisin kirjoittaa ohjeita roolipelaamiseen ja viimeinkin minulla oli tarpeeksi aikaa käsillä toteuttaa ammattitason blogi.

Olen markkinoinnin ammattilainen, joten blogi toimii samalla myös oppimisalustana itselleni ja voin hioa taitojani verkkosivujen sekä somekanavien pyörittämisessä.

Halusin heti alkuun somekanavat kunnolla käyttöön, joten ”luonnollisesti” tein Pinterest-tilin jo ennen blogin valmistumista. 😂 Onpahan nyt kanavaa, mistä valita. Voin toivottavasti auttaa sisällölläni myös muun roolipeliskenen vahvistamista somessa!

Noppiksen takana on myös mahtavat tukijoukot

Koko blogiprojekti ei syntynyt yhdessä yössä enkä olisi saanut siitä näin upeaa kokonaisuutta ilman hyviä ystäviäni ja arvokkaita tukijoukkojani.

Ystävääni Tuulia voi kiittää siitä, että koko blogi lopulta tapahtui. Brainstormasimme yhdessä lähes koko yön miettien, millaisen blogin luon ja miten saamme blogista eniten iloa yhteisöllemme.

Blogin grafiikat on tilattu lahjakkaalta ystävältäni Iinalta, joka sattuu olemaan myös peliporukassani. Iina löytyy esimerkiksi Instagramista @Iinawan.

Mieheni Konsta teki koodin verkkosivujen taakse ja on arvokas tekninen sekä henkinen tuki. ❤️

Ystävät ja sukulaiset ovat innoissaan kuunnelleet ajatuksiani blogista ja heidän ehdotuksensa ovat olleet uskomattoman arvokkaita! Kiitos!


Aivan mahtavaa, että olet löytänyt lukemaan Noppaseppele roolipeliblogia, tervetuloa!

Millaisista asioista sinä haluaisit blogissa lukea? Laita viestiä Instagramissa @Noppaseppele tai lähetä sähköpostia noppaseppele(at)gmail.com!


Mukavia lukuhetkiä,

Mari Parpala