Starfinder – tieteisfantasiaa pöytäroolipelinä

Fantasia ja scifi kohtaavat Starfinder pöytäroolipelissä luoden erinomaisen pelin puitteet sekä fantasian että avaruuspööpöilyn rakastajille.

Starfinder on tieteisfantasiaroolipeli, avaruusooppera, joka juontaa juurensa fantasiagenren Pathfinder pöytäroolipelistä. Starfinder sijoittuukin Pathfinderin maailman, Golarionin tulevaisuuteen, kun avaruusmatkustus on arkipäivää, matka-aika avaruudessa on lyhentynyt drift-teknologian avulla ja planeetat ovat luoneet liittoutumia. Starfinderissa pelaajat pääsevät tutustumaan erilaisiin planeettoihin, kulttuureihin ja olentoihin. Fantasiamaailmoista tutut haltijat, kääpiöt ja örkit ynnä muut ovat yhä olemassa, mutta mukaan on tullut valtavasti muita olentoja sekä teknologisia harppauksia. Starfinderin maailmassa taika on yhä vahvasti läsnä ja useat erilaiset esineet ovat teknologian ja magian hybridejä. Erilaiset kehojen augmentaatiot ovat suuressa suosiossa ja iso osa varusteista toimii paristoilla.


Miksi rakastan Starfinderia

En tiennyt, että tykkäisin näin paljon scifiin perustuvasta pelistä, ennen kuin kokeilin Starfinderia muutama vuosi sitten. Olen aina ollut ehdottomasti fantasiaan suuntautunut vaikka nautin ajoittain avaruudessa tapahtuvista tv-sarjoista ja elokuvista. Starfinderissa kiehtoo ehkä eniten ns. nykyteknologian yhdistäminen taianomaiseen maailmaan ja matkustamisen nopeutuminen verrattuna fantasiapeleihin. Kuka nyt ei nauttisi maailmasta, jossa liskohumanoidista on tullut kuuluisa lifestylebloggaaja ja avaruusrotilla on oman klaanin ryhmäkeskustelut somessa?

Sangria Pitkäpiikki, vesk naaras, operatiivi (spy), ikoni

Sangria on ensimmäinen Starfinder-hahmoni ja yhä suosikkihahmoni Starfinderissa. Hän on Starfinder Societyn jäsen ja ammatiltaan videopersoona sekä tunnettu bloggaaja. Sangrian tavoitteena on uudelleenbrändätä Societyn toimintaa ja näyttää materiaalia seikkailujen takana myös ns. tavalliselle kansalle. Veskit ovat alunperin planeetalta Veskarium, mutta Sangria on kotoisin monikulttuuriselta Absalom Stationilta ja siksi stereotyyppistä veskiä avarakatseisempi ja parempi keskustelemaan muiden kanssa, pääsääntöisesti huijaamalla.


Starfinder Society

Starfinder Societyssä olet olet tähtienetsijöiden järjestössä agentin roolissa. Järjestön tarkoituksena on mm. mysteerien selvittäminen, uusien planeettojen/maailmojen sekä kulttuurien tutkiminen ja avaruudessa seikkaileminen. Agenttina jokainen pelikerta on uusi tehtävä (poislukien monen pelikerran skenaarioita) ja seikkailut tapahtuvat mm. liittovaltioissa sekä planeetoilla, joissa on vielä primitiivisepiä kulttuureja. Lyhyiden Starfinder Societyn tehtävien ja seikkailujen lisäksi sinä ja muut tähtienetsijät olette osa isompaa taustajuonta. Starfinder societyn agentteja kutsutaan starfindereiksi tai suomennettuna tähtienetsijöiksi

Starfinder ja Pahfinder Society -pelit ovat hyvinkin samankaltaisia, vaikkakin erilaisilla puitteilla. Lue täältä lisää Society pelaamisesta.

Starfinderin tunnetut hahmot

Starfinder-seikkailuissa esiintyy muutamia tuttuja hahmoja, jotka toimivat myös valmishahmoina mm. Starfinder Society -peleissä. Tässä on niistä muutama.

Nimi: Keskodai, Luokka: mystic, Laji: shirren
Nimi: Altronus, Luokka: solarian, Laji: kasatha
Nimi: Raia, Luokka: technomancer, Laji: lashunta
Nimi: Obozaya, Luokka: soldier, Laji: vesk
Nimi: Navasi, Luokka: envoy, Laji: ihminen
Nimi: Iseph, Luokka: operative, Laji: android

Lisämateriaalia Starfinderin pelaamiseen

Starfinder on Paizon tuotos ja siitä löytyy englanniksi runsaasti materiaalia ja ostettavia kirjoja Paizon sivuilla.

Starfinderin viralliset säännöt ja esimerkiksi hahmoluokat, teemat ja välineiden listauksen tarjoaa Archives of Nethys.

Starfinder Wiki on fanien ylläpitämä tietosivusto Starfinderin maailmaan.